Literatuurprijs Nijmegen nog in 2014 uitgereikt

Gepubliceerd in de Gelderlander – 29 april 2014

NIJMEGEN – De Nijmeegse Literatuurprijs wordt dit jaar nog uitgereikt. Wie literaire aspiraties heeft en kans wil maken op de titel en bijbehorende prijzen, kan vanaf 1 september insturen.
De feestelijke uitreikingsavond is vrijdag 12 december, in de bibliotheek aan de Mariënburg.

Nieuw leven
De Nijmeegse Literatuurprijs is nieuw leven ingeblazen door een werkgroep met vertegenwoordigers van Bibliotheek Gelderland-Zuid, literair tijdschrift Op Ruwe Planken, De Gelderlander en 2 schrijvers uit Nijmegen: Frank Norbert Rieter en Jos van Daanen. De organisatie werkt onder de vleugels van Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN).

Aspiraties
De Nijmeegse Literatuurprijs is voor iedereen met literaire aspiraties uit de regio Nijmegen die nog niet bij een landelijke uitgeverij heeft gepubliceerd. Alle genres, van verhalen tot gedichten en van columns tot liedteksten, zijn toegestaan. Met regio Nijmegen wordt bedoeld het werkgebied van Bibliotheek Gelderland-Zuid en de Nijmeegse stad- en streekedities van De Gelderlander.

Sponsors
De organisatie van de Nijmeegse Literatuurprijs is op zoek naar sponsors. Ondernemers en particulieren (SLAN heeft ’n ANBI-status, schenkingen zijn aftrekbaar van de belasting) kunnen zich voor informatie melden bij: info@nijmeegseliteratuurprijs.nl.