Inzending voor Nijmeegse Literatuurprijs geopend

Gepubliceerd in de Gelderlander – 05 september 2014

NIJMEGEN – De eerste inzendingen voor de Nijmeegse Literatuurprijs zijn binnen. Wie mee wil doen kan nog tot en met vrijdag 31 oktober inzenden. De uitreikingsavond is op vrijdag 12 december in de bibliotheek aan de Mariënburg.

Dekker v.d. Vegt is de hoofdsponsor van de Nijmeegse Literatuurprijs. De Nijmeegse boekhandel heeft een overeenkomst getekend voor 3 jaar. Andere sponsors van de eerste editie zijn huiskamercafé Tati en De Gelderlander.

Literatuurstad
Monique Kauffman, directeur en mede-eigenaar van Dekker v.d. Vegt: “Het was geen moeilijk besluit om mee te doen. Het is een goed initiatief voor Nijmegen als literatuurstad. Toen het misging met Polare zijn we enorm geholpen met crowdfunding, nu kunnen we iets teruggeven aan de stad.” Deze week zijn de 2 Nijmeegse schrijvers Hanneke Hendrix en Jaap Robben in de top 10 van best verkochte boeken bij Dekker v.d. Vegt. Monique Kauffman: “Er zijn zo veel talenten in Nijmegen.”

Literaire avonden
Bij Tati worden in samenwerking met tijdschrift Op Ruwe Planken 3 literaire avonden gehouden rond de literatuurprijs. Die zullen zijn op de donderdagavonden 9 oktober, 6 november en 18 december. Houd voor het programma de website in de gaten.

Heroprichting
De heroprichting van de Nijmeegse Literatuurprijs is een initiatief van Bibliotheek Gelderland-Zuid, literair tijdschrift Op Ruwe Planken en De Gelderlander. In een werkgroep zitten vertegenwoordigers van deze partijen plus 2 schrijvers. De organisatie valt onder SLAN, Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, waarin alle partijen uit de stad die werkzaam zijn in de literatuur verenigd zijn. De prijs bestond eerder, maar werd in 2008 opgeheven wegens geldgebrek.

Jury
De jury voor de eerste editie is gevormd, die bestaat uit schrijver Hanneke Hendrix, hoogleraar Nederlands Jos Joosten en boekverkoper Toine Susijn van Dekker v.d. Vegt. Kijk voor het reglement op: www.nijmeegseliteratuurprijs.nl